Monday, September 26, 2016

Home » , , » Teh Tarik Place, Setapak Central

Teh Tarik Place, Setapak Central

Assalamualaikum dah haii

Hari tu ntah bila tak ingat dah, kebetulan asben balik kerja awal..
takde la awal mana..pukul 9 pm kot..
pastu dia kate lapar..so, suruh aku siap²..
ala, aku siap² pun pakai seluar track, amik tshirt, pakai tudung dahhhh..

masuk kereta tanya nak pergi mana?
takde jawapan spesifik..so, pusing² area Danau Kota tu masuk kawasan Platinum Walk tapi parking nan hadoo..
kereta penuhh..
so, pusing² lagi sekali kebetulan ada parking kosong depan restoran mamak ape nama ntah..
tapi yang pasti, dekat dengan Setapak Sentral tu lah..
Asben kata, jom lah masuk Teh Tarik Place..kite cube..huhu















sekali sekali boleh la makan kedai macam ni..
kalau selalu sangat kang, makin botak abang botak mami nanti..kihkih


sementara tunggu makanan sampai, abang waiter baik sangat melayan budak berdua ni..dapat la sumi sorang satu..
pastu request tengok cerita kartun pulak kat tv..
nasib baik diorang memang ada DVD cerita kartun..ntah cerita ape ntah..
tapi, asalkan kartun, ok dah boleh la diam 5 minit budak² ni..

Asyraf pulak memang kalau pegi kedai makan macam ni, kalau tak bawak buku pensel sendiri, memang dia akan mintak kertas dan pensel..
sebab memang jenis Asyraf ni dia suka menulis melukis tak kira tempat..huhu

boleh lah kan..daripada duduk saje² mengusik adik tu kan..sempat lukis zebra sekor..hihi
nanti, dalam entry lain, mami tunjuk lukisan² yang pernah Asyraf lukis ekk..
Asyraf ni dia suka berimaginasi..
dia ni macam permerhati yang hebat..hihi

order simple je..sebab dah lewat kan..
maggi  goreng telur mata, roti bakar


mango cheesecake dengan mee rebus..
makan kongsi 4 beranak..kenyang Alhamdulillah..

mango cheesecake..budak2 berdua tu dok kutip gula2 berjalur tu..haishhh
oklah, sedap jugak la mango cheesecake ni..
1st time makan..huhu
sejuk2 nyamannn je lalu kat anak tekak..
tempat pun best..rilek je..asalnya, Teh Tarik Place ni sunyi je..
ada couple2 je tengah bercinta kot..
tapi suara budak2 ni, habis jadi kalut..
tambah dengan suara mami dah macam tarzan tapi still cover lagi la..
dia jadi tersekat tak keluar habis..hahahha

oklah..ni je untuk hari ni..
jumpa lagi lain kali..
byee

3 comments:

  1. terliurnya mango cheesecake tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..kat owlery pun hado kan..hari tu rara kate macam ada..ke salah?

      Delete
  2. Harga mahal x..akk sllu pegi setapak sentral..tp kalau makan kt kedai mamak sebelah tu je...xpnh msk teh tarik place

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute